Son Dakika Haberleri

Yaşlı adam ve deniz kitabı soru ve cevap anahtarı



1-Yaşlı adam nerede avlanıyordu? 

a)Gulf Stream

b)Chicago

c)Cleveland

d)Cincinati

 

2-Yaşlı adam hangi sporu seviyor? 

a)Futbol

b)Amerikan futbolu

c)Beyzbol

d)Yüzme

 

3-Kitabın yazarı kimdir ?

a)Jules Verne

b)Ernest Hemingway

c)Edmando de Amicis

d)John Steinbeck

 

4-Yaşlı adamın küçükken gittiği veunutamadığı yer neresiydi?

a)Afrika

b)Avustralya

c)Amerika

d)Asya

 

5-Yaşlı adamın yakalamaya çalıştığıbalığın türü neydi?

a)Yunus

b)Uçan balık

c)Kılıç balığı

d)Köpek balığı

 

6-Aşağıdakilerden hangisi ErnestHemingway’ın eserlerinden biri değildir ?

a)Çanlar kimin için çalıyor?

b)Silahlara veda

c)Afrika’nın yeşil tepeleri

d)Oliver Twist

 

7-Yaşlı adamın vücudunda ilk neresiyaralandı?

a)sağ ayağı

b)sol eli

c)sağ eli

d)sol ayağı

 

 

 

 

8-Yaşlı adama yardım eden çocuğunadı neydi?

a)Manolin

b)Di Maggio

c)Santiago

d)Percio

 

 

9-Yaşlı adam kılıç balığınıyakaladığında balığa çıkışının kaçıncı günüydü?

a)82

b)87

c)85

d)84

 

 

10-Teknenin neresi hasar gördü?

a)Pruva

b)Kürekler

c)Borda

d)Dümen sopası

 

 

CEVAPLAR: 1-A 2-C 3-B 4-A 5-C 6-D 7-B 8-A 9-C 10-D



Benzer Dosyalar